Бразилия най-големия производител на кафе в света

Бразилия най-големия производител на кафе в света

Бразилия най-големия производител на кафе в света

Регионалните различия на производството на кафе са трудни за разграничаване,но е широко прието ,че Бразилия произвежда меки измити арабики и сладки натурални с мека киселинност и средна текстура.

През 1920г Бразилия произвежда около 80 % от цялото кафе отглеждано всвета.След като другите държави увеличават производството си на кафе, пазарния дял на Бразилия намалява до днешните 35%,но въпреки това Бразилия остава най-големия производител на кафе в света.Отглежда главно сортове Арабика от вида Мундо,Ново и Икату и други .След пагубния студ през 1975г много земеделски производители създават нови плантации в Minas Gerais ,който в момента произвеждат почити половината от продукцията на Бразилия ,достатъчно за съперничество на продукцията на Виетнам -втората по производство на кафе държава в света.Когато Бразилия има пик или спад в производството на кафе ,отправя сигнали ,които се отразяват на борсовите цени и определят световния пазар.Днес има около 300 000 ферми в цялата страна ,вариращи от половин хектар до 10 000 хектара.(25 000 декара) .Бразилия консумира почити половината от кафето което произвежда.

Бразилски кафе факти:

-Процент от световния пазар: 35% 

-Основен вид кафе:

 80% АРАБИКА със своите разновидности BOURBON,CATUAI,ACAIA,MUNDO NUOVO,

  20% РОБУСТА

 -Основна реколта за : МАЙ-СЕПТЕМВРИ

 -Процес на обработка: Naturalen,Pulped ndtural,

Semi washed,Fully washed

 -Бразилия най-големия производител на кафе в света

BAHIA – едни от най -добрите Арабики от Bahia идват от Chapada Diamantina и Planalto.На юг от района растат Робусти в големи ферми.

ESPIRITO SANTO-това е втория по големина район за производство на кафе.Тук 80% от производството е на Робуста ,а на юг на по голямо надморско  равнище около 1200m расте и малко Арабика .

MATAS DE MINAS-около половината от стопанствата на този планински район са малки имения .На височина около 1200m над морското равнище,кафето расте при по студени температури .Кафето от този район е силно ,сладко със средна киселинност.

SUL DE MINAS-прохладните ,големи надморски височини на този регион (до 1600 м надморска височина) придават на кафето цитрусово,флоралнио качество ,което насърчава мнозина да твърдят, че това е най-доброто кафе в Бразилия

SAO PAULO STATE- най-известния район за кафе в щата Сан Пауло и тъй като е сравнително сух ,много естествено обработени Арабики произхождат от тук.

CERRADO-плоския пейзаж на Cerrado e позволява механизирано прибиране на реколтата,която 90 процента от нея е от големи имения с естествена преработка .

Pulped Natural Catual – процесът с пулпиране на естественото съчетаване на сладоста с чистотата на измитото кафе.

Pulped Natural Icatu – сорт кръстосана робуста доста издържлива,създадена в Бразилия.

Pulped Natural Mundo Nuovo-Бразилска кръстоска между Burbon и Typica доста сполучлив и популярен сорт

Black Honey Yellow Icatu- печеното кафе от този сорт ни дава леки печени акценти с орехови тонове.

 

Бразилия най-големия производител на кафе в света

Бразилски кафе факти:

BAHIA

ESPIRITO SANTO

MATAS DE MINAS

SUL DE MINAS

SAO PAULO STATE

CERRADO


Няма добавени продукти в тази категория.