Notice: Undefined variable: ogmeta in /home/vivacof/public_html/vqmod/vqcache/vq2-system_storage_modification_catalog_view_theme_coffee_template_common_header.tpl on line 219Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/vivacof/public_html/vqmod/vqcache/vq2-system_storage_modification_catalog_view_theme_coffee_template_common_header.tpl on line 219

Индия е 6-тият производител на кафе в света

Индия е 6-тият производител на кафе в света

Индия е 6-тият производител на кафе в света

Индийската АРАБИКА и РОБУСТА са особено популярни за приготвяне на еспресо кафе,тъй като са с тежка форма и с ниска киселинност.Има някои дефинирани регионални вкусови качества и износителите искат да открият повече.

Кафето в Индия се отглежда под сянка от дребни стопани заедно с други култури като пипер,кардамон,джинджифил,ядки,портокали,ванилия,банани,манго и джакфрути.По време на беридбата на реколтата ,кафеените череши се измиват, естествено се преработват или се “пречистват”по метода на MONSOONED-метод които е уникален за Индия.Кафе Арабика тук е от сортовете Catimor,Kent и S 795.В Индия има около 250 000 производители на култури ,почити всички от които са дребни стопани.За почити милион души кафето е поминък.Реколтата е два пъти годишно за Робуста ,но беридбата  често варира и продължава  по  няколко седмици в зависимост от климатичните условия .През последните пет години производството е средно малко  по малко от пет милиона d торби годишно. Около 80 на сто от това производство се изнася, но все повече и повече индийци избират да пият местно кафе. Традиционното индийско филтърно кафе, приготвено от три четвърти кафе и една четвърт цикория, е популярно в цялата страна.

РОБУСТНИ ЧЕРИИ

След прибирането на реколтата бобът от индийска робуста понякога се обработва по метода monsooned

ИНДИЙСКИ КАФЕ ФАКТИ

-Процент от световния пазар: 3.5%

-Основен вид кафе:

   40%АРАБИКА със своите разновидности Cauvey/Catimor,Kent,S 795,Selections 4,5B,9,10,San Ramon,Caturra,Devamachy

   60% РОБУСТА

-Основна реколта за

   АРАБИКА от ОКТОМВРИ – ФЕВРУАРИ

   РОБУСТА от ЯНУАРИ – МАРТ

-Процес на обработка за:

   НАТУРАЛЕН,МИТ,ПОЛУ -МИТ,и MOONSONED

-ИНДИЯ  е 6-тият производител на кафе в света

NORTHEAST REGION този североизточен район е нов за растеж на кафе.Там се отглежда Арабика и  само две на  сто от производството в Индия .

EASTERN REGION Andra Pradesh е Odisha са нови райони на плантаций за кафе на източното крайбрежие и в момента произвеждат около шест на сто от общата продукция на страната или почити цялята Арабика.

KARNATAKA  този район в южна Индия произвежда малко повече от седемдесет на сто от него е Робуста.Първата култура на засаждане на кафе е била през 17ти век на хълма Baba Budan Giri в Chikkamagaluru.

TAMIL NADU произвежда десет на сто от кафето в Индия, както Арабика така и Робуста главно на хълмовете Sheveroys  и около Nilgiris и Kodaikanal.

KERALA близо 30 на сто от кафето в Индия расте в Kerala-почити цялата Робуста.Основните райони на производство са Wayanad ,Travancore и Plakkad Тук се намира и фамозния мусон Malabar с исторически корени в този район.

 

Washed Kent сортът Кент е разработен в Индия и по късно е внесен в източна Африка.

Natural Robusta Индия произвежда една от най-качествените Робусти в света.

Monsooned Malabar Когато боба се прибира ,черешките се  излагат на мусонен дъжд и ветрове за период ,около три до четири месеца, което кара боба да набъбва и губи първоначалната си киселинност и води до ароматичен профил с практически неутрален pH баланс.Зърната от  Мусонообразния Малабар имат вкус на дърво,с ниска киселинност и плътна текстура.

 

Индия е 6-тият производител на кафе в света

Индийски КАФЕ ФАКТИ

NORTHEAST REGION

EASTERN REGION

KARNATAKA

TAMIL NADU

KERALA


Няма добавени продукти в тази категория.