gtag('event', 'purchase', { 'transaction_id': 't_12345', 'currency': 'USD', 'value': 1.23, user_data: { email_address: 'johnsmith@email.com', phone_number: '1234567890', address: { first_name: 'john', last_name: 'smith', city: 'menlopark', region: 'ca', postal_code: '94025', country: 'usa', }, }, items: [{ item_name: 'foo', quantity: 5, price: 123.45, item_category: 'bar', item_brand : 'baz', }], });

Малави е 43-тият производител на кафе в света

Малави е 43-тият производител на кафе в света

Малави е 43-тият производител на кафе в света

Малави е 43-тият производител на кафе в света и е един от най-малките производители на кафе в света.Малави привлича интерес към фините си цветни ,източноафрикански кафета.

Кафето е внесено в Малави през 1891г. от британците.По уникален начин сортовете Арабика тук са предимно Geisha и Catimor, някои Agaro,Mundo Novo,Burbon и Blu Mauntain,Кенийският SL 28 също се засажда за да помогне за активирането на специализирания сектор.За разлика от други африкански страни ,много кафе дървета се отглеждат на тераси за да се опитат да се борят с ерозията на почвата и да задържат вода.Малави произвежда около 20 000 чувала средно годишно и консумира много малко в страната.Около 500 000 малки стопани участват в отглеждането на кафе.

 

МАЛАВИЙСКИ КАФЕ ФАКТИ:

-Процент от световния пазар: 0.01%

-Основен вид кафе АРАБИКА със своите разновидности Agaro ,Geisha,Catimor,Mundo Novo,Burbon и Blu Mauntain,Caturra

-Основна реколта от ЮНИ – ОКТОМВРИ

-Процес на обработка: Мит

- Малави е 43-тият производител на кафе в света

MUSUKU HILLS разположен на 1700-2000м надморска височина,този район произвежда едни от най-добрите кафета в страната.В близост до река Songwe се възползва от постоянни валежи и стабилни температури.

NKHATA BAY HIGHLANDS на югоизток и югозапад от Mzuzu,планинското крайбрежие на залива Nkhata Bay Highlands се простира нагоре до 2000м над морското равнище и има горещ и дъждовен климат.Някои кафета имат вкус много  подобен на този от Етиопия.

PHOKA HILLS в Livingstonia, между националния парк Nyika и платото Chilamba Bay ,кафето расте на хълмовете Phoka на височина от 1700м над морското равнище.Там се произвежда сладко ,фино флорално и елегантно кафе.

 

 

Малави е 43-тият производител на кафе в света

МАЛАВИЙСКИ КАФЕ ФАКТИ

MUSUKU HILLS

NKHATA BAY HIGHLANDS

PHOKA HILLS


Няма добавени продукти в тази категория.