Индонезия /Суматра / е 3-тият производител на кафе в света

Индонезия /Суматра / е 3-тият производител на кафе в света

Индонезия /Суматра / е 3-тият производител на кафе в света 

Суматра е най-големия остров в Индонезия.Кафетата тук могат да имат дървени нотки,тежка текстура,ниска киселинност и аромати които варират от земни,кедрови и пикантни до ферментирали плодове, какао,билки,кожа и тютюн.

Индонезия произвежда много предимно селска ароматна Робуста и малка част Арабика.Първите плантации за кафе в Суматра се появяват през 1888г. и те вече са най -големият производител на Индонезийска робуста ,осигуряваща около 75 на сто от общата продукция на страната.От Арабиката Типика е най разпространената. Някои хибриди на Бурбон както и от S-линията,Катура ,Катимор,Хибридо де Тимор(ТимТим) и етиопски линии,наречени Рамбург и Абисиния.Производителите често смесват в парцелите различни дървета ,причинявайки естествена хибридизация.Водата може да бъде оскъдна ,така че малките стопани използват най вече традиционния метод за обработка Ciling Basah,придавайки на кафето синьо-зелен цвят.За съжаление методът може да причини повреден  боб и дефекти.Качеството на индонезийските кафета е непоследователно ,а вътрешната логистика затруднява избора.

Ciling Basah местен метод за обработка на кафеените зърна включва пулверизиране на кафето ,оставянето им да изсъхнат за един ден ,след което се отстранява пергамента докато бобът все още има висока влага.

Суматра кафе факти

-Процент от световния пазар: 7% ( INDONESIA )

-Основен вид кафе:

   75% РОБУСТА

   25%АРАБИКА със своите разновидности TYPIKA,CATURRA,BOURBON,S-LINE,CATIMOR,TIM TIM

 -Основна реколта за

    ОКТОМВРИ – МАРТ

 -Процес на обработка за:

   GILING BASAH ,WASHED

 -Индонезия /Суматра / е 3-тият производител на кафе в света

ACEH в северния край на Суматра ,районите около планината Gayo,Тakengon и езерото Lake Laut Tawar на 1100-1300m надморска височина са дом на малки стопанства.

LAMPUNG се намира в южния край на острова в един от най-големите райони произвеждащи Робуста в Суматра с добре подходящ климат и надморска височина от 400-700m над морското равнище.

SOUTHWEST REGION югозападен регион Bengkulu и Mangkuraja са нови зони за производство на кафе , кафето се обработва естествено и по метода на Giling Basah , това води  тежки текстури с вкус на селска Робуста.

LITONG кафе-фермите около езерото Toba се намират на 1200-1500m надморска височина.Производството се простира от Linton Nihuta до Sidikalang.Този район отглежда някои от най-ценните Арабики в Индонезия.

Washed Rasuna износителите наизмитата Rasuna Са готови да да пуснат на на пазара тяхно кафе със собствени профили с пикантни и плодови нотки.

Washed Longberry Измита дълга боровинка ,този сорт е внесен от  Етиопия. Плодовите нотки на този сорт са много силни дори когато се отглежда в Индонезия.

Washed Jantung в последните години интересът към сортовете кафе в Суматра се увеличава.Jantung е представител на типичните  индонезийски аромати .

Индонезия /Суматра / е 3-тият производител на кафе в света

Суматра кафе факти

ACEH

LAMPUNG

SOUTHWEST REGION

LITONG


Няма добавени продукти в тази категория.