Бурунди е 31-вият производител на кафе в света

Бурунди е 31-вият производител на кафе в света

Бурунди е 31-вият производител на кафе в света

Бурунди е 31-вият производител на кафе в света и произвежда кафета вариращи от меки,цветни и сладко цитрусови до шоколадови и орехови. Бурунди предлага малко различни регионални вкусови профили ,но разнообразните му кафета предизвикват интерес от специализираните кафе компании.

Няколко различни регионални ароматни кафета привличат интерес от Бурунди,отглеждането на кафе става от 30-те години на миналия век и е трябвало да отнеме известно време докато страхотните му кафета попаднат на радара на ценителите.Секторът на кафето устоява на политическата нестабилност и климатичните предизвикателства ,а това че страната е затворена ,затруднява получаването на кафе на купувачите без качеството да пострада.По-голяма част от реколтата е Арабика със своите разновидности на измит Burbon,Jacksan или Mibirizi,отглеждан до голяма степен органични като средства за химически торове или пестициди не са налични.Има около 600 000дребни стопани с по 200-300 дървета ,като обикновенно отглеждат и други хранителни култури или отглеждат добитък.Производителите доставят до станциите за миене кафето .Тези станции са членове на Sogestals , управляващи фирми ,които се грижат за транспортните и търговски аспекти.Кафето страда от “дефекта на картофа”,но местните изследвания имат за цел да намаляват проблема.

Flowering Arabika – цъфтяща Арабика на кафеено дърво в Бурунди между юни и август.

 

БУРУНДСКИ КАФЕ ФАКТИ

-Процент от световния пазар: 0.5%

-Основен вид кафе:

   96%АРАБИКА със своите разновидности Burbon,Jackson и Mibirizi

     4% РОБУСТА

-Основна реколта : Февруари-Юни

-Процес на обработка за:Мит

-Бурунди е 31-вият производител на кафе в света

KAYANZA се намира в северната част на Бурунди ,която е близо до границата с Руанда.Кафеените зърна от този район са традиционо с много добро качество.

KIRIMIRO близо до Gitega в центъра на страната ,областите обхванати от Sogestal имат станции за миене до най голяма надморска височина.

MUMIRWA този Sogestal се намира на запад в планините Kumurarugo,югозападно от национален парк Kibira.Голямата надморска височина осигурява перфектни условия за отглеждане на кафе.

 

Washed Burbon Бурбоновите дървета са останали тук необезпокоявани от десетилетия.

Washed Burbon Бурунди бурбон при леко изпичане е най-ароматен със сладки и цитросови плодове.

 

Бурунди е 31-вият производител на кафе в света

БУРУНДСКИ КАФЕ ФАКТИ

KAYANZA

KIRIMIRO

MUMIRWA


Няма добавени продукти в тази категория.